2014-11-06

Spartips från bröllopshetsen

Det kanske är provocerande att prata om spartips när det gäller lyxvaror men relativt sett får man nog beteckna detta som det.

Jag pratar om ädelstenar. När det vankas bröllop vill en del ha en diamant eller två, andra väljer andra lösningar för sina ringar. Då vi förlovade oss var vi studenter och hade inga påkostade förlovningsringar. Däremot ville min fru inför bröllopet kosta på sig något mer.

Vi tittade på ringar i Sverige och det stod snabbt klart att diamanter kostar. Med bara små steg i kvalitet så ökar det rätt snabbt. Dock blev jag tipsad om Bluenile.com för ändamålet. En ganska snabb koll mot vad vi hade tittat på i Sverige pekade på att priset var nära halva om man beställde online från USA. Bluenile har dessutom ett gott rykte och är pålitliga. Inför en beställning kan man läsa certifikatet för den aktuella diamanten man vill beställa. Dessutom kan man sortera stenar på långt fler parametrar än vad de talade om i butiken. Det hela gick dessutom snabbt, runt två veckor för montering på ring och leverans gratis hem till dörren.

Även second hand föreslås ibland men guldsmeden i Sverige sa att det har blivit en rätt kraftig ökning av artificiella diamanter av hög klass så att man inte kan vara säker på vad man köper - även deras experter hade problem att fastställa kvalitet.

Sen kan man alltid ifrågasätta att betala stora summor för diamanter som av en del betecknas som en riggad marknad men det är en annan historia.

(inlägget är ej sponsrat på något vis)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...