2014-11-04

Månadsrapport Oktober

Dåså, en liten titt på sammanställningen. Eftersom jag inte har uppdaterat på hela året blir det ju mkt nyheter här.

Aktierna har ökat fint under året, dels genom tillskott av mer kapital men också på grund av kursuppgång i som tidigare nämnt framför allt Starbreeze. Värdet varierar också på grund av att jag har barnens likvid under Fonder men när de äger Aktier så syns de under aktier. Inför nästa år slår jag nog samman dessa poster till Värdepapper.

Amorteringen på lånen fortgår alltjämt, dock i något lägre takt än planerat. Inte heller blev det någon klumpavbetalning på jämkningen då en försäljning av bostad förra året åt upp återbäringen. Generellt sett är jag nöjd ändå, takten vi amorterar idag motsvarar de eventuella krav som har listats i media senaste tiden så rent ekonomiskt klarar vi utan problem av sådana förändringar. Sen kan det givetvis slå mot bostadspriserna men det är en annan femma (om än så tråkig).

Hittills i år har förmögenheten ökat med ca 140 000 kronor vilket är något långsammare än förra året men ändå ett OK resultat. Vi har från och med nu dessutom börjat räkna med en målsättning för vad vi borde spara då vi har haft fasta överföringar innan men sen inte haft någon plan för det som blir över. Således har vi nu en ambition att alltid spara 25% av våra gemensamma inkomster men ibland kommer detta vara svårt på grund av oregelbundenhet i våra kreditfakturor (framför allt jobbutlägg som slår negativt mot oss ibland).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...