2013-11-06

Lönekonton och sparkonton - Struktur

Spara till tusen skrev om hur de låter sina löneslantar trilla vidare i kontostrukturen.

Vi gör på följande vis.
Vid löning för vi över samma summa till vårt gemensamma spendkonto för alla räkningar och löpande kostnader under den kommande månaden. I dessa räkningar återfinns även amorteringar vilket får ses som ett sparande.

Ett par dagar senare förs pengar från våra lönekonton till vårt gemensamma sparkonto. Ungefär samtidigt dras pengar till mitt fondspar via autogiro till den banken där det innehavet återfinns.

Strax innan löning trillar barnbidrag in på Fru Febers konto vilket studsar vidare till barnens KF för schemalagt köp.

Eventuella pengar till vår ISK tas i huvudsak från sparkontot men ibland skjuter jag in pengar från mitt lönekonto. Framgent skall fasta överföringar för månatliga köp läggas in och det rena kontantsparandet skall minska.

Vårt gemensamma sparkonto är även vår buffert men vi har än inte behövt använda den trots att vi ett upprepat antal gånger har fått lite skruvar kastade på oss (bilkostnader och liknande). Vi har alltså rätt mycket svängrum kvar på våra löner för att hantera oväntade kostnader.

Hittade en site (www.gliffy.com) där man kunde göra flowcharts rätt billigt och sånt är ju kul så petade ihop denna.2 kommentarer:

 1. Mycket intressant att göra nån form utav flöde på sina pengar.
  Hur ser det vad gäller bankkort? gemensamma, privata, olika kort kopplade till bolag som mat, drivmedel?

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej

  Tack för kommentaren. Jag svarar på detta i ett inlägg idag eller imorgon.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...