2013-12-17

Spännande tider kanske väntar

Fruns jobb har börjat föra en diskussion med henne om eventuell utlandstjänst vilket skulle inträffa om 12-24 månader för 24 månader på det främmande kontoret. Det skulle i sådant fall handla om en rätt utmärkande tjänst och framför allt är det en språngbräda mot högre tjänst i framtiden, möjligen globalt ansvar och liknande. Det är en bit kvar innan vi vet om det blir något eller ej men till Q2 skall det vara bestämt för att då kunna inleda planeringen.

För min del är detta också spännande. Jag har mina möjligheter på mitt jobb men inget av den här storleken. Mitt företag har kontor på samma plats och det finns kanske en möjlighet att få en förflyttning dit för min del. Min approach är alltså att jag antingen tar tjänstledigt (om det tillåts), att jag förflyttas eller att jag säger upp mig. Jag kommer inte sitta i vägen för detta så att säga och för mitt företags del handlar det om huruvida de vill behålla mig eller inte. Jag har vissa kvalifikationer som skulle kunna lämpa sig för tjänst på främmande plats.

Jag har en bra relation med min chef och min känsla är att det inte missgynnar mig att flagga för att detta eventuellt kommer hända (har väl sagt det någon gång tidigare men då betydligt mer ospecat, typ "Vi kanske kommer flytta utomlands nån gång"). I värsta fall handlar det endast om 12 månader till avfärd och då kan diskussionerna behöva tas så tidigt som möjligt.

Vad säger ni, när man skall ta upp detta med sitt arbete?
Är det någon som har erfarenhet av utlandsjobb och hur var det?

Hur hade ni sett på den här sortens möjligheter?

2 kommentarer:

  1. Har egentligen ingen erfarenhet av det hela däremot har jag arbetskamrater som mer eller mindre varit tvungna att åka utomlands för att behålla sitt jobb.
    Har själv funderat på att eventuellt jobba en kortare tid utomlands, då jag ej har barn så ser jag inge större problem. Hur tänker du och funderar runtomkring att dina barn växer upp nån annanstans och byter miljö? (jag antar att de också hänger på vid en flytt)

    SvaraRadera
  2. Vi ser positivt på det. Dels tror jag att det är en utvecklande och lärorik upplevelse, dels har vi vissa anknytningar dit som kan vara värdefulla för barnen att få fördjupa.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...