2013-08-14

Bostadspriser - upp/ner eller ner/upp

Två urklipp ovan, Dagens Industri överst och Sydsvenskan nedan. Fantastiskt exempel på hur fint det är med statistik. Jag skall till artiklarnas försvar säga att jag inte har läst dem. Det är dock intressant att se hur olika källor väljer att tolka vad jag förmodar är samma material. Varför och hur?
Man hör på många håll om nytt tryck på marknaden men frågan är vem som skall glädja sig åt det? Gör man inte exit så sitter man ändå fast på en nivå som känns ohållbar. Min känsla av husmarknaden är att det är något lugnare än BRF och mer avslut på priser under begärda nivåer. Samtidigt begärs i många fall priser som måste tolkas som fantasipriser. Jag har ytterst svårt att se att det finns ett så stort kundunderlag till villor på fem miljoner som det faktiskt finns utbud. Det blir nog många som en dag får dra åt svångremmen rejält. Kanske även vi?

3 kommentarer:

  1. Tydligen sjunker villapriser och BR stiger

    SvaraRadera
  2. https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=252287

    SvaraRadera
  3. Ja, jag såg att även Cornucopia hade raljerat i vanlig ordning kring detta. Tyckte mest att det var en humoristisk tillfällighet när jag flippade från nyhetssite till nyhetssite.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...