2014-03-17

Inköp Getinge

Köpte idag Getinge B för 174 kr / st. Affären har inte föregåtts av enorma mängder analys utan är mer ett köp delvis på begäran av min bättre hälft. Ett antal perspektiv har dock tagits in som har styrkt min tanke om köp.

Günter Mårder blev tillfrågad på Twitter eller i Sparpodden om huruvida det var köpvärt efter dippen. Som ett generellt svar gav han svaret att ett kvalitetsbolag till vad som verkar vara rea på lång sikt alltid bör vara intressant. Visst, man kan fundera på kvalitet vad gäller Getinge som har fått se sin yta något nedsmutsad senaste tiden med många vinstvarningar.

Expertdirekt (om jag minns rätt namn) på Twitter gav en stark teknisk köpsignal igår.

Många rekommendationer i svallvågorna av nedgången.

Köprekar från andra amatöranalytiker.

Smolket i den grunda bägaren är Lundaluppen som inte är intresserad förrän den är ner mot 150. Jag tror dock inte att den går ner dit i det närmaste och jag var lite köpsugen i största allmänhet. :)

Jag tror att det på lång sikt är ett hyggligt köp men utdelningen är idag endast ca 2,4%. Blir det en kraftigare uppgång den närmaste tiden är det möjligt att jag avyttrar aktien men i annat fall är jag nöjd med att hålla den en lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...