2013-07-31

Inköp Rejlers

Under månaden som har gått har jag sålt av hela min depå och flyttat till ett investeringssparkonto. I den flytten så ville jag inte riktigt återköpa det som jag hade haft och har därmed blivit sittande med en stor likvid.

Jag köpte tillbaka Industrivärden för något lägre belopp än vad jag sålde för. Resten har jag sedan inte haft någonstans att göra av. Jag har läst en del om olika utgångspunkter för en bra analys men har väl inte fullt ut fastnat för något som känns helt rätt. Gjorde idag ett köp dock som kändes mer underbyggt än många andra affärer jag har gjort tidigare.

Rejlers, ett lite mindre teknikkonsultbolag med en ganska bra historik. Vinsten sjönk förvisso förra året något och resultatet första halvåret är fortfarande något svag. Dom hanterade dock krisen 2008 bra vad jag kan se. Helt ok direktavkastning på strax under 4 %. Det finns nog dessutom möjligheter till en något högre utdelning nästa år om deras expansionplaner håller i sig och, framför allt, når dom i hamn så bör direktavkastningen ligga runt ca 10 %. Företaget hade dessutom en trevlig medarbetarinriktad profil med mycket satsningar på en aktiv livsstil och hälsosam arbetsmiljö. Har köprekats en del under våren och har senaste tiden fallit tillbaka lite (fortfarande bra upp sen årsskiftet). P/E-talet var tyvärr lite för högt kanske och får väl betraktas som en miss i min ostrukturerade analys men är väl ett uttryck för marknadens förhoppning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...