2013-06-04

Månadsrapporter för maj



Har under maj månad gjort mig av med ett gammalt sorgebarn, Haldex. Nöjde mig med att sälja tillbaka den för ungefärligt inköpspris och dessutom hinna få en utdelning. Jag omsatte snabbt pengarna i Industrivärden för att hinna ta del av den utdelningen. Jag skrev i en post under månaden om att jag funderade på att köpa Industrivärden eller Doro men att Doro inte var något jag ville ha långsiktigt. Hade ju varit fint om jag hade köpt den om än för kort sikt givet den rusningen som skedde i maj.

I övrigt har alla utdelningar kommit in. Min procentuella direktavkastning är efter skatt vilket sänker den något. Upplever också att portföljen tagit rätt mycket stryk jämfört med index under sista veckan i månaden men det stör mig inte så mycket.



Har tillslut fått igång amorteringar på bostadslånen vilket känns väldigt skönt. Att etablera den vanan kommer endast vara till godo och är menat att fortsätta under lång tid framöver. Har betalat av det lilla konsumtionslånet vi hade tagit upp och även fått en nedjustering på privatlånet. Snart kommer skatteåterbäringen och jag har inte helt klart för mig var jag ska lägga den. Amorteringar eller spar? En liten del kommer faktiskt fylla på kassan i rent privat syfte då jag ska på en liten tripp över en helg.



Sparandet utvecklas långsammare än vad vi vill men det har en naturlig förklaring. Precis som förra månaden har Fru Feber inte tillräckligt med pengar över pga mammaledighet för att också kunna spara. Så kan det vara och det kommer rätt snart en tid när vi båda jobbar igen och kan fortsätta sparandet i högre takt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...